KOŘENÍ, Strana 2
Značky
Cejlonský hřebíček ve špičkové kvalitě přímo ze Srí Lanky, s jedinečnou, sladší vůní a bez přesušení. Jako koření se používají nerozvinutá poupata, která mají pozitivní vliv na libido, normální trávení - chuť k jídlu a působí jako antioxidant. Kromě použití v kuchyni doporučujeme náš hřebíček pro aromaterapii a jako dekoraci.
Latinský název: Eugenia caryophyllata / Syzygium aramaticum
Sanskrt: Lavanga
Cejlonský pepř je poddruh pepře černého, latinsky Piper nigrum, který vám přinese tak výjimečně bohaté aroma, že jiný černý pepř už nebudete chtít používat. Skvělé koření nejen do kuchyně. V ayurvédě má pepř významné postavení pro svoje účinky na normální trávení, zdraví jater, normální činnost nervové soustavy a zároveň patří mezi antioxidanty.
Latinský název: Piper nigrum
Sanskrt: Maríča
Citronovou trávu můžete použít do čajů i pro přípravu pokrmů asijské kuchyně, kterým dodá velmi specifickou příchuť. V sanskrtu nazývaná Aaavartaki, latinsky Cymbopogon citratus. Podle léčitelů má schopnosti aspirinu a studie poukazují především na benefity oleje a silic, které se v citronové trávě nachází.
Latinský název: Cymbopogon citratus
Sanskrt: Aaavartaki
Kříženec tymiánu a mateřídoušky. Citronový tymián se na Krétě sbírá v tamějších horských oblastech. Říká se mu proto také divoký tymián. Obsahuje velké množství silic a účinných látek a vedle kulinářství ho pro jeho účinky můžete použít také k inhalacím nebo jako kloktadlo či ústní vodu.
Latinský název: Thymus citriodorus
Sanskrt:
Černé hořčičné semínko si dokonale vychutnáte, protože je chuťově výraznější a ostřejší než klasické žluté hořčičné semínko. Často se používá v ayurvédě a v indické kuchyni. Pokud máte indická jídla rádi, určitě by vám černé hořčičné semínko nemělo chybět v kuchyni. Hodí se i k nakládání zeleniny a konzervování ryb.
Latinský název: Brasica nigra
Sanskrt: Sáršapa
Černucha setá má v tradičních medicínách pověst všeléku. Můžete ji znát také jako černý kmín. Jde o jedinečné, nenahraditelné koření, které by vám v kuchyni rozhodně nemělo chybět. Například domácímu pečivu umí dát úplně nový rozměr.
Latinský název: Nigella sativa
Sanskrt: Kálondží, Kršna džíraka
Obsahuje:
krétská saturejka, pískavice řecké seno, chilli papričky, petržel, sladká paprika Szeged, sušený česnek, libeček, kurkuma, sušená cibule, černý pepř, mouka z opražené kukuřice, sůl
Množství: 50 g
Země původu: ČR, naše výroba, naše receptura
Bez konzervantů a přídavných látek !!!
Dlouhý pepř v celé formě. Úžasné koření, které je používáno především v Indii a muslimských částech Afriky. Dlouhý pepř je velmi ostrý, má nasládlou chuť i vůni. Přidává do zeleninových směsí a omáček, doporučujeme kombinovat s pepřem, chilli, hřebíčkem nebo kardamomem. Pepř dlouhý přispívá normální činnosti cévní soustavy a dokáže povzbudit.
Latinský název: Piper longum - Fructus
Sanskrt: Pippali
Fenykl/ Fenykl obecný
Latinský název: Foeniculum vulgare
Sanskrt: Šatapušpa
Země původu: Egypt