Bazalka, 15g, BIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Ayurvédské farmakologické vlastnosti
Rasa: sladká, pálivá, svíravá
Vírja: zahřívací
Vipáka: pálivá
Dóša efekt: VK-,P+
V ayurvédské medicíně je Bazalka uznávaná pro mnohé pozitivní terapeutické účinky, ale známa byla už i antickým řeckým lékařům. Považuje se za oteplující a příjemně vonící bylinné koření. Dnes je tradiční součástí převážně italské kuchyně. Je známo, že má velmi pozitivní účinky na duševní a kognitivní činnost, zklidnění, relaxaci, spánek.
A co na bazalku říkají kuchaři?
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových salátů. S plátky rajčat a mozzarellou je výborným předkrmem. Když bazalku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, česnekem a hnědým máslem, vznikne nám velmi chutná letní kreace pro vmíchání do rizota.
TIP: Přidávejte až ke konci vaření, neboť bazalka vařením lehce ztrácí své aroma.
Země původu: EU
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.