Triphala, BIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Ayurvédské farmakologické vlastnosti
Rasa: sladká, kyselá, pálivá, hořká, svíravá
Vírja: chladivá
Vipáka: sladká
Dóša efekt: VPK=
Triphala je složení tří ayurvédských plodů z indické přírody. Jsou to Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia belerica) a Haritaki (Terminalia chebula). Toto ovoce je silně kyselé (Amalaki) a hořké (Bibhitaki a Haritaki).
Triphala je nejznámější a nejúčinnější kombinace na vnitřní pročištění, má antioxidační a další účinky. Kombinace tří ovocných plodů tvoří z Triphaly vůbec jeden z nejsilnějších přípravků, které v ayurvédě najdete. Amalaki neboli Indický angrešt podporuje imunitní systém a normální trávení, Bibhitaki neboli Vrcholák myrobalánový napomáhá trávení, vylučování a střevním pohybům, ale patří také mezi antioxidanty a má příznivý vliv na normální hladinu cholesterolu v krvi. Haritaki je blahodárný plod dokonce i pro nervový systém, smysly, mysl, hlavu a stres.
Napomáhá podporovat činnost zažívacího, oběhového, močového a dýchacího ústrojí. Pročišťuje a omlazuje organismus. Není návyková. Kombinace tří ovocných plodů tvoří z Triphaly jeden z nejsilnějších přípravků k pročištění nejen trávícího systému, ale celého těla. Hlavními účinky na náš organizmus jsou:
Triphalu doporučujeme používat také v případě, že často cestujete, zažíváte změny a nepravidelnost v životosprávě, máte zvýšený stres a nepravidelné vyměšování.
Množství:
churna 100g
kapsle 60, 90 tbl/ 1 tbl 500mg, vegetariánské kapsle
Složení: Amalaki, Bibhitaki, Haritaki
Země původu: Indie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.